heeey allemaal!
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
09 Mei 2006 | Suriname, Paramaribo
Ik heb weer van alles te vertellen!
Eerst nog even over ons huis:
We wonen met z’n achten (wij zevenen en Laura) op de bovenverdieping van onze villa! Lieke en ik hebben een erg leuke gezellige kamer (waarin Rob en Menno zeker wel aanwezig zijn) met echt best een groot twee persoonsbed dus das echt wel fijn! Verder hebben we een grote woonkamer met tv, mega bank en niet te vergeten een kerstman! Twee badkamers en ook nog een douche en wc in de tuin en het belangrijkste is: we kunnen warm douche (niet heel erg nodig, naar toch!!).
Zoals jullie al weten hebben we 2 honden (Hans en Tepelhond, de zus van Hans, echt waar hier hebben ook honden tepels en niet zo kleine ook nie), maar we hebben meer: Saly en Sam de salamanders, mieren, mega libellen, af en toe een vogeltje en een paar verdwaalde kakkerlakken! Verder valt het echt mee met het ongedierte in huis!
Vrijdagavond hebben we salsales gehad. Tsja wat zal ik ervan zeggen…het niveau lag niet super hoog…jaha ik denk dat ik na de salsales van nr16 duidelijk een voorsprong heb opgebouwd! Haha, nee serieus dit stelde echt niets voor, daarom gaan we maandagavond een testje doen of we bij de semi-gevorderde mogen meedoen. Hopelijk mag het, want dan ga je echt met een partner dansen (jaa een echte neger!)
Zaterdag zijn we naar de plantages ‘vrede en werk’ en ‘frederiksdorp’ geweest.
Dat was echt super leuk! Al om half 8 stonden we allemaal al op de boot die ons naar de plantage bracht. De zon scheen volop… heerlijk! De gids vertelde ons wat over vroeger… deed mijn best, maar vond de dolfijnen die we tegen kwamen net ietsjes interessanter! Super mooie natuur! Ik heb een hoop foto’s geplaatst dus dan kun je het zelf zien.
En dan nu het spannendste van deze trip….ja zijn jullie er klaar voor? Zitten jullie goed? Oke….
Toen iedereen in de hangmatten lag gingen lindsey en ik er op uit…we wilden namelijk een paar mooie kiekjes voor het thuisfront. Maar toen gebeurde het….
We zagen een KEI groot beest! Serieus, groter dan een meter, groen met zwarte stippen, enge ogen en heeeele scherpe tanden. Wat voor beest het is? Geen idee! Maargoed, wij (avonturiers) erop af natuurlijk, met de camera startklaar.
Toen we bijna naast m stonden….schoot ie ineens weg! Wij gillen!!!! En daarna balen, want we hadden nog steeds geen foto. Toen dachten we, helaas we gaan door met onze natuurfoto’s. Ons lins stond al klaar onder de palmboom…..gebeurde precies hetzelfde!!!! We schrokken ons natuurlijk weer een hoedje! Zou er een heel nest zitten?? Filmcamera dus erbij! Jammergenoeg kwamen we er toen geen meer tegen. Achteraf werd ons verteld dat ze best gevaarlijk waren als je er dicht bij stond..pfieeuw hebben wij geluk!
Jullie hebben dus geluk dat ik dit nog na kan vertellen! ;)
Na de trip zijn we meteen ons zwembad ingedoken, wat het was super heet! Een afkoelend bad hadden we dus zeker wel verdiend!
Ook zondag was het een super leuke dag geweest! We zijn namelijk naar Cola Kreek geweest! Om daar te komen was nog een hele reis, want de bussen rijden namelijk tot Zanderij (het vliegveld) en Cola Kreek is net iets verder. Je zou dan nog een uur of zo moeten lopen… wij echte Surinamers al hadden daar natuurlijk geen trek in! Daarom hebben we een buschauffeur kunnen strikken die ons wel ff voor een klein prijsje verder zou brengen. Onderweg zijn we verschillende interessante Surinamers tegen gekomen: eentje met 16 kinderen, gouden tanden en die heeft ons Sranan Tongo geleerd. Eentje die in de rimboe woont met een 3 honden en die verderop voor 1500 SRD wiet ging kopen en een indiaan die niet helemaal helder was. Ga zo maar door, in zo’n bus kom je de raarste mensen tegen! Enne op zondag mocht je trouwens volgens de chauffeur gewoon een biertje achter het stuur drinken!
Uiteindelijk zijn we dus toch heelhuids bij Cola Kreek aangekomen! En met de buschauffeur hadden we om 5 uur weer afgesproken om ons op te komen halen! Cola Kreek was echt heel leuk. Het water bij deze badplaats heeft een cola-kleur, dus zeker de moeite waard! Echt zo raar, echt heel donker water, maar wel heel zuiver! We zijn een grote Surinaamse familie tegen gekomen. We mochten direct bij hen komen in de hut en we kregen meteen van alles te eten en drinken: Cake, Bacardi-cola, nasi met kip (met veel Sambal… Waahhh heet zeg!!), banaan-chips… echt ze propte ons helemaal vol!
De big mommies pakten ons vast, dansten op de muziek en ook hebben we leuke gesprekken met hen gehad over de cultuurverschillen. Ze wisten niet wat stampot was en ze vonden het maar raar dat je in Nederland niet zomaar bij iemand op bezoek komt, maar eerst een afspraak maakt.
Snel werd het laat en moesten we de bus gaan halen… tenminste dat dachten we! Stonden we daar te wachten…en te wachten…maar nee hoor, geen bus!! De familie waar wij contact mee hadden gelegd, ging na een tijdje ook naar huis! Het was totaal geen probleem om ons mee te nemen in hun busje naar Paramaribo! Het eten was allemaal op dus hadden ze plek voor ons alle 7!
Zo echt geweldig weekend dus gehad!!!
Owh enne, ik wil nog ff zeggen dat ik het kei leuk vind dat ik zoveel berichtjes krijg van iedereen! Leuk om te zien dat jullie af en toe aan mij denken
Blijf mijn site maar in de gaten houden!
Hoe is het verder met iedereen? Zus, beetje saai zonder mij? ;) Tjoppers nog wat spannends beleeft? Hou me op de hoogte allemaal he!
Volgende keer meer over mijn stage! Heb maandag mijn eerste dag gehad, erg leuk! Maar wel apart hoor! Maar daarover volgende keer meer!
Xxxxxxxxx Lieke
Eerst nog even over ons huis:
Zaterdag zijn we naar de plantages ‘vrede en werk’ en ‘frederiksdorp’ geweest.
Jullie hebben dus geluk dat ik dit nog na kan vertellen! ;)
Zo echt geweldig weekend dus gehad!!!
Blijf mijn site maar in de gaten houden!
Xxxxxxxxx Lieke
09 Mei 2006 - 18:04
Lau:
Heej Liek,
Nou, jij hebt in 1,5 week al heel wat meegemaakt als ik het zo zie. Dat kunnen wij natuurlijk straks allemaal nalezen in je reisdagboek he :) !! Ga zo door, geniet ervan, en veel succes met stage!
Doegg xx Lau -
09 Mei 2006 - 18:10
Lau:
Heej Liek,
Doegg xx Lau -
09 Mei 2006 - 18:13
Petri:
Gaaave avonturen!
Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar dat beest.. maar ik hoop dat jullie er geen meer tegenkomen als die zo gevaarlijk zijn!
Ik ben ook benieuwd naar je stage! Heel anders dan hier zeker?!
Veel plezier nog!
Groetjes Petri
Ps: Leuke foto's weer!! -
09 Mei 2006 - 18:31
Lieke:
owja..ik ben trouwens door met salsa dansen haha vet he!
ik ga nu 4 uur in de week (2 avonden) bij de semigevorderden op les! :D -
09 Mei 2006 - 20:01
Anne X=:
Vette beesten daar:) En hoorde ik nou goed dat jij op stage was? Het lijkt meer een vakantie, haha. Echt vette verhalen lieke, zo te horen heb je het erg naar je zin daar.
Ben benieuwd naar je verhalen over je stage en succes met de komende salsalessen.
Groet x= -
09 Mei 2006 - 22:06
Anne Kuijpers, Jeweetwel Ex-harmonielid :P:
Hey lieke!
Leuk om al je avonturen zo te lezen! :) je hebt het in ieder geval goed naar je zin! En stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je hoor haha Maar ik zou zeggen, geniet er maar goed van! en succes met je stage
doeii xx
anne -
09 Mei 2006 - 23:23
Ons Mam:
Ha Lieke
Super wat jij daar allemaal mee maakt.Hopelijk heb je geen last van al dat water daar.Bij ons is het op dit moment heerlijk weer,en ons pap heeft vandaag 5 kikkers gevangen in onze vijver,kunnen we weer rustig buiten zitten.
Kan ik straks ook wat salsa lessen krijgen van jou? lijkt me wel leuk.Hopelijk kom je geen enge beesten meer tegen,jammer dat de foto niet gelukt is.Nog veel succes en plezier op je stage en tot bel's.
xxxx smam -
10 Mei 2006 - 06:14
Demi Heijmans:
hallo lieke.
hoe gaat het dan met je dansen ik hoop dat het er goet mee gaat en vondt je het brichtje van dribbel ik hoop dat je het super leuk vondt als het lekker weer is plons dan lekker in het water ik hoop dat je nog veel leuks gaat beleven oja de foto s waaren super mooi
-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-
groetjes demi -
10 Mei 2006 - 08:45
Tante Toos:
Spannende verhalen leuk om te lezen en wat dat dansen betreft daar wil ik straks alles van weten.Geniet met volle teugen succes met je stage!Daagxxx Toos -
10 Mei 2006 - 09:45
Jos Houbraken:
Hoi Lieke,
Je maakt inderdaad nogal wat mee. Jammer dat je geen foto van dat beest hebt kunnen maken. Is het wel echt gebeurd ??? Zo te lezen en aan de foto's te zien heb je het prima naar je zin. Wij zijn op school erg benieuwd naar je stage ervaringen. Bij ons op school wordt het ook steeds drukker, zo tegen het einde van het schooljaar. Mar wel allemaal leuke dingen: Open avond, sportdag en allerlei eindejaarsactiviteiten. Zeker met het heerlijke weer erg fijn. Zo uit de kranten te lezen regent het in Suriname nu in ieder geval een stukje harder en meer. Maar na regen komt...
De foto's geven ook een goede indruk van het landschap en leven daar. Leuk, veel plezier
Jos. -
10 Mei 2006 - 10:27
Rob:
Hey lieverd!
Mooie verhalen hoor! Jammer dat je niet alle foto's op de site hebt kunnen zetten. Al bijna 2 weken verstreken, je zult wel weer wat bruiner geworden zijn! Succes en veel plezier daar in Paramaribo! En misschien krijg je binnenkort nog post...
Dikke kus! -
10 Mei 2006 - 12:00
Lucie:
Hey Lieke,
Wat hebben jullie het gezellig daar met elkaar en alle huisdieren. Ook al veel dingen gezien en meegemaakt. Genieten!!!! De natuur is ook schitterend volgens de foto's; ik snap niet wat al die Surinamers in Nederland komen doen. Probeeer je hoofd nog maar even boven water te houden, want er zijn flinke overstromingen onder in Suriname. Ik ben benieuwd naar je ervaringen voor de klas. Veel succes nog en natuurlijk veel plezier. Kus van Jos en Lucie -
11 Mei 2006 - 15:37
Ankie En Mart:
Hey meissie, een berichtje vanuit Curacao, dus we zijn in de buurt! We hoorden allemaal enge verhalen over dat heel Suriname onder water staat dus we maakten ons een beetje zorgen, maar bij jou valt het mee zo te lezen? Gave verhalen, je hebt het naar je zin zo te lezen! Gebniet ervan, dat doen wij ook! Kus van Ankie en Mart -
11 Mei 2006 - 20:53
Ingrid:
Heej!
Wat een verhalen zeg! Echt heel leuk! En ik heb een thema-feest voor de Tjoppers bedacht: Salsa dansen! :) En jullie mam kan dan natuurlijk ook meedoen! hihi..
Veel plezier nog!
Liefs Ingrid -
12 Mei 2006 - 05:46
Ton Heijmans:
ha,lieke. hoe gaat het ik
weet het antwoord denk ik al inniedegeval de foto`s
gezien maar die zien er al mooi uit maar ik hoop wel dat je zo snel moogelijk terug komt
groetjes:ome ton -
12 Mei 2006 - 05:49
Demi:
oooooooooooooooooooooooooo
hoe gaat het ik hoop dat het goet gaat en dat je veel lol hebt
groetjes:demi
oooooooooooooooooooooooooo -
12 Mei 2006 - 08:13
Dorien:
hee lieke wel even een foto maken van dat beest dan! Hoe is eht met de regen daar? Merk je veel van de overstroming? Ben je al naar het gebied geweest van de overstromingen? XXX -
13 Mei 2006 - 09:53
Fransje:
Hej Zus, ik ben al lang niet meer op je site geweeest, komt door de musical! Maar ik hoop dat je stage goed is gegaan, en zoals Lau al zei: we lezen t straks allemaal na in je dagboek haha! Doeggg, veel plezier, kuskus Fransje -
13 Mei 2006 - 11:10
Ilona:
Hoi Lieke,
Leuk om je verhalen te lezen. Ik ben wel benieuwd hoe je eerste stagedagen zijn geweest hoor :)
Hier gaat ook alles goed met de stage, erg leuk en interessant.
Een fijne tijd daar nog en tot snel,
groetjes Ilona -
14 Mei 2006 - 05:50
Fam.heijmans:
hallo lieke.
hoe gaat het ik hoop dat het super goet gaat ik moet nou ombijd op bed gaan maken want het is vandaag moederdag ik heb daarom ook heel veel dingen ghemaakt nog heeeeeeeeeeeeeeel veel plezier maakt groetjes van ton,betty,demi,thomas en een poot van dribbel
doeg